Startup-spesialist og jurist går til Berngaard/Sandbek

Oslo og Silicon Valley gründer, og nå advokatfullmektig på rekordtid, Erling Løken Andersen, kommer til Berngaard/Sandbek. Ved å ansette en gründer med relevant erfaring med suksessfulle startups, ønsker vi å videreutvikle vår ekspertise innen teknologi og gründervirksomhet. Vi er derfor stolte av å ønske ham velkommen til oss!

Hvem er Erling?

Erling er tidligere gründer av nettsamfunnet Biip.no, som i 2008 ble solgt til Egmont og TV2 for 75 millioner kroner. I etterkant av salget oppstod det skattejuridiske spørsmål som motiverte Erling til å ta juridisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo. Ved siden av fulltidsjobb fullførte Erling studiet på halv tid. Han skrev sin masteroppgave om skattemessig omklassifisering ved realisasjon av aksjegevinst («earn out»).

Erling er tidligere utdannet 3-årig Art Director ved Westerdals Reklameskole. Han har nærmere 15 års erfaring som gründer i diverse suksessfulle IT-startups. Videre har han arbeidet i Silicon Valley. På bakgrunn av dette har Erling tilegnet seg bred erfaring fra flere forretningsjuridiske områder, med hovedvekt på teknologi- og medierett, selskapsrett, M&A og arbeidsrett.

 

Hvorfor jeg valgte Berngaard/Sandbek

«Berngaard/Sandbek er et ledende advokatfirma innen teknologi, offentlige anskaffelser og entrepriserett, og er i sterk vekst. Firmaet er innovativt og er drevet av advokater med høy kompetanse, god bransje- og forretningsforståelse som jobber tett med sine kunder, noe som passer meg godt. Jeg skal jobbe med det jeg brenner for; startups, IT-rett, selskapsrett og arbeidsrett. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, bli kjent med kundene og bidra til videre vekst i firmaet.»

 - Erling Andersen

                                          

Praktiker fra topp til tå

Med sitt store nettverk og innsikt samt forståelse for behovene til både gründere og startups bruker Erling en praktisk og kommersiell tilnærming til juridiske problemstillinger for å gi helhetlige råd og juridiske spørsmål tilgjengelig for sine klienter. Med lang erfaring fra kundesiden og leverandørsiden er Erling i stand til å raskt sette seg inn i klienters situasjon og problemstillinger.  

 

«Erling har en unik erfaring med å etablere og lede startups til suksessfulle virksomheter. Med denne kompetansen vil han bidra til å styrke firmaet og håndtere den økte oppdragsmengden innenfor digitaltransformasjon, skytjenester og innovativ tjenesteutvikling, samt bistå de som ønsker å samarbeide og investere i disse virksomhetene. Erling har en genuin interesse for fag og bransjen som gjør at han er en god match for firmaet. Vi gleder oss til hans oppstart i august.»

- Thor Beke – Managing partner

 

Om Berngaard/Sandbek

Berngaard/Sandbek er et advokatfirma i Oslo med spesialister innen teknologi- og medierett, offentlige anskaffelser, selskapsrett og M&A, arbeidsrett, bygge- og entrepriserett samt fast eiendomsrett. Våre advokater kombinerer solid fagkompetanse, bransjekunnskap og forretningsforståelse, for å gi praktiske og effektive råd til våre klienter. 

 

 

Ønsker du å ta kontakt med Berngaard/Sandbeks nyeste tilskudd kan du nå han på erling@bslaw.no eller +47 943 28 901.

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med vår managing partner Thor Beke på thor@bslaw.no, eller +47 922 31 690, eller ta en titt på vår hjemmeside.

Du kan lese mer om våre kompetanseområder her!